Gemeente steunt Van Gogh-expositie in Hermitage

Foto: Van Gogh Museum / Luuk Kramer

De gemeente Amsterdam geeft het Van Gogh Museum 450.000 euro zodat de collectie tijdens de gehele verbouwing geëxposeerd kan worden in de Hermitage Amsterdam. De Amsterdamse gemeenteraad heeft dat woensdag besloten.

In verband met een grote verbouwing gaat het Van Gogh Museum in Amsterdam vanaf oktober 2012 voor een periode van zes maanden dicht. Ongeveer vijfenzeventig schilderijen van het museum zullen in die periode te zien zijn in de Herenvleugel van de Hermitage Amsterdam.

Het museum vroeg aanvankelijk zes ton aan de gemeente Amsterdam om deze expositie de Hermnitage mogelijk te maken. Collegepartijen VVD en GroenLinks zetten echter vraagtekens bij dat bedrag. Uiteindelijk gingen alle partijen akkoord met een subsidie van 4,5 ton.

- advertentie -
'Doodle' die Google een jaar geleden voor Karel Appel…
Brillenverkoper - Rembrandt van Rijn, 1623-1624 (Museum De Lakenhal,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: