Gemeentearchief op zoek naar ‘eerste tijger’

Filmfestival Rotterdam

Het Gemeentearchief Rotterdam is op zoek naar de eerste affiche van het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Het internationale filmfestival wordt sinds 1972 gehouden. Het Gemeentearchief Rotterdam heeft alle affiches voor dit festival in bezit, behalve één: die van 1972. Om de collectie compleet te maken is het archief daarom op zoek naar de ‘eerste tijger’. Op de affiches voor het fimfestival zijn altijd tijgers te zien geweest.

De veertigste editie van het

- advertentie -grootste filmfestival van Nederland wordt dit jaar gehouden van 26 januari tot 6 februari. Gedurende het festival exposeert het gemeentearchief de zogenaamde tijgeraffiches in de hal van het archief aan de Hofdijk 651.

De affiches van het festival, op één na dus, zijn vanaf 20 januari ook via de website van het archief te bekijken.

‘Tussen Kunst en Kino’

Op 2 februari wordt in de Doelen in Rotterdam een speciale verzameldag gehouden. Gedurende deze dag, getiteld Tussen Kunst en Kino, zitten deskundigen klaar om alle bijzondere festivalsouvenirs zoals affiches, programmaboekjes en foto’s te beoordelen. Het gemeentearchief hoopt dat tijdens die dag ook de eerste tijgeraffiche ergens opduikt.

Studiedag Middeleeuwen De Radboud Universiteit Nijmegen houdt donderdag 20…
De vier heemskinderen op het toverros BeyaertDe 62-jarige leraar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: