Gerenoveerd Czaar Peterhuisje weer te bezoeken

Czaar Peterhuisje – Foto: Zaans Museum

Het beroemde Czaar Peterhuisje in Zaandam is sinds zaterdag weer toegankelijk voor het publiek. Het huisje is de afgelopen tijd grondig gerenoveerd.

Het Czaar Peterhuisje bevindt zich aan De Krimp in Zaandam. Het kleine museum is gebouwd rond het huisje waarin de Russische tsaar Peter de Grote in 1697 acht dagen woonde toen hij de scheepsbouw in Nederland bestudeerde.


Het is een van de oudste houten huisjes van Nederland. Het werd in 1632 als arbeidershuisje gebouwd van oud scheepshout. Het gebouwtje wordt al eeuwen bezocht door veel toeristen maar ook veel bekendheden wisten het huisje te vinden. Het Czaar Peterhuisje is onder meer bezocht door verschillende tsaren, Nederlandse vorsten en ook Napoleon kwam het huisje ooit bekijken.

- advertentie -

Het huisje is onlangs grondig gerenoveerd. Er was veel achterstallig onderhoud en het gebouwtje dreigde weg te zakken door houtworm in de fundering. Zowel de fundering als het dak zijn aangepakt en het houtwerk is opnieuw geschilderd. Ook de presentatie vernieuwd. De restauratie van het huisje werd onder meer gesteund door een Russische onderneming.

Gerelateerde boeken:

Fototentoonstelling 'Onze Koningin'In de Beurs van Berlage is sinds…
European Museum of the YearHet Scheepvaartmuseum in Amsterdam is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: