Gerestaureerde Sint Bavo bezocht door prinses Beatrix

Vrijdagmiddag is in bijzijn van prinses Beatrix de restauratie van het middelschip van de kathedraal in Haarlem afgesloten. De ‘Nieuwe Bavo’, zoals de kathedraal in de volksmond heet, heeft onder meer zestien nieuwe glas-in-lood panelen, naar een ontwerp van kunstenaar Jan Dibbets.

Aan de restauratie van de kathedraal wordt al sinds 2005 gewerkt. Met de vernieuwing van het middenschip is het interieur van de Nieuwe Bavo vrijwel voltooid. Van het exterieur moeten alleen de twee torens aan de westzijde nog gerenoveerd worden, waarna de kathedraal in 2017 klaar zou moeten zijn.

De Nieuwe Bavo is de op één na grootste kerk van Nederland. Alleen de na de Sint-Janskathedraal in Den Bosch is groter. De bouw begon in 1895 en duurde tot 1930. Het bouwwerk is ontworpen door architect Joseph Cuypers, een zoon van de beroemde architect Pierre Cuypers.

Boek: De Nieuwe Sint Bavo te Haarlem

- advertentie -
Opname van het televisieprogramma 'Schatgraven' (Omroep Gelderland)
Zondag 13 maart aanstaande worden op Paleis Het Loo opnames gemaakt voor…
Wandkleed met Franciscus die de stigmata ontvangt in een landschap met dieren, Oudenaarde, ca. 1600-1650, Museum Godshuis Belle, Ieper.
Henk van Os, kunsthistoricus en voormalig directeur van het Rijksmuseum, heeft eind…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: