Gerrit Komrij ontvangt postuum Boudewijn Büchprijs

Gerrit Komrij – Foto: CC/Anna Ietswaart

De eerder dit jaar overleden schrijver Gerrit Komrij ontvangt postuum de Boudewijn Büchprijs. Dat is dit weekend bekendgemaakt.

De Boudewijn Büchprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die het antiquarische boek onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. Volgens de jury bleek de liefde van Kormij voor het antiquarische boek onder meer uit zijn “essays en columns, de talloze bibliofiele edities van zijn werk en uit zijn eigen omvangrijke boekenverzameling”.


De prijs is toe aan zijn tweede editie. Vorig jaar ging de prijs naar cabaretier Diederik van Vleuten. De prijsuitreiking vindt plaats op 6 oktober tijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair in Amsterdam. Komrij’s partner Charles Hofman zal de prijs in ontvangst nemen.

- advertentie -

De Boudewijn Büchprijswerd in het leven geroepen ter herinnering aan de tien jaar geleden overleden schrijver en verzamelaar Boudewijn Büch.

Ieng Thirith - Foto: Cambodja Tribunaal Het Cambodja-tribunaal heeft…
Libris Geschiedenis PrijsNog vijf boeken maken kans op de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: