Geschiedenis 24 houdt op te bestaan

Geschiedenis 24

Themakanaal Geschiedenis 24 houdt op te bestaan. Het geschiedeniskanaal van VPRO en NTR gaat per 1 april op in documentairekanaal Holland Doc. Geschiedenis 24 heeft dat vorige week bekendgemaakt.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakte afgelopen najaar al bekend dat vier van de twaalf digitale kanalen zouden verdwijnen. De cultuurredacties van NTR, AVRO en VPRO moeten in 2012daarnaast worden samengevoegd.

- advertentie -

Als gevolg van deze besluiten houdt Geschiedenis 24 binnenkort dus op te bestaan. Het themakanaal begon in 2005 met uitzenden en toonde de afgelopen jaren 24 uur per dag historische documentaires en reportages over de historische actualiteit. Veel van deze programma’s kwamen uit de archieven van de Publieke Omroep. Sinds begin vorig jaar had het themakanaal een eigen katern in het Historisch Nieuwsblad.

Het is de bedoeling dat documentairekanaal Holland Doc in de toekomst meer aandacht gaat besteden aan geschiedenis.

Jeugdtelevisieprogramma Het Klokhuis besteedt sinds donderdag 27 oktober aandacht aan de canon
Beatrix en Claus - Foto: VPRO/Jan MoeskopsMaandagavond is bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: