Geschiedenis 24 stopt op 1 april

Geschiedenis 24

Nog een paar dagen en themakanaal Geschiedenis 24 bestaat niet meer. Het geschiedeniskanaal van de publieke omroep gaat per 1 april op in documentairekanaal Holland Doc 24.

Geschiedenis 24 begon in 2005 met uitzenden en toonde de afgelopen jaren 24 uur per dag historische documentaires en reportages over de historische actualiteit. Veel van dezeprogramma’s kwamen uit de archieven van de Publieke Omroep. Sinds begin vorig jaar had het themakanaal een eigen katern in het Historisch Nieuwsblad.

- advertentie -

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakte afgelopen najaar bekend dat vier van de twaalf digitale kanalen zouden verdwijnen. De cultuurredacties van NTR, AVRO en VPRO moeten dit jaar daarnaast worden samengevoegd.

De digitale themakanalen Geschiedenis 24 en Consumenten 24 houden per 1 april op te bestaan. In totaal blijven er acht themakanalen bestaan. Het is de bedoeling dat Holland Doc 24 naar aanleiding van het wegvallen van Geschiedenis 24 meer aandacht gaat besteden aan geschiedenis.

In het Nederlands wordt geregeld gesproken over 'de hamvraag', om duidelijk te…
In Memoriam - Herinnering aan een vermoord kind"Als de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: