Geschiedenis Amersfoort op interactieve tafel

Foto: Bibliotheek Zonnehof

In Bibliotheek Zonnehof in Amersfoort staat gedurende de Maand van de Geschiedenis een Interactieve Tafel over de stad Amersfoort. Door het scherm op de tafel aan te raken, start er een quiz over historische gebeurtenissen in Amersfoort.

Bezoekers kunnen op de tafel ook inzoomen op oude foto’s van honderden locaties in de stad en met een zogenaamde ‘tijdschuiver’ kunnen er historische plattegronden over de actuele luchtfoto van Amersfoort worden gelegd. Bibliotheek Zonnehof:De Interactieve Tafel is een combinatie tussen een computer en een tafel. Het tafelblad fungeert als een interactief touchscreen dat door meerdere mensen tegelijk door aanraking kan worden bediend.

De software van de Interactieve Tafel is ontwikkeld door Bibliotheken Eemland en Archief Eemland en is gebaseerd op Amersfoort op de kaart. Een online stadskaart waarop locaties zijn gekoppeld aan alle cultuurhistorische informatie uit de stad.

Impressie: Stichting Donjon NijmegenEen meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad…
auping-reclame-265
Oude Auping-reclame - Foto: CC/JohanLeo Auping, oud-directeur van beddenfabrikant…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: