Geschiedenis op de Gouden Televizier-lijst

Televizierring

Televizierring

Eind oktober is het weer tijd voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Tijdens dit gala worden belangrijke Nederlandse prijzen voor televisieprogramma’s uitgereikt.

De redactie van televisiegids Televizier heeft een lijst samengesteld van honderd kanshebbende televisieprogramma’s. Voor de geschiedenisliefhebber is op die lijst ook het een en ander te vinden.


Zo is bijvoorbeeld de veelbesproken de televisieserie De Gouden Eeuw geselecteerd. Andere kanshebbers zijn Verborgen Verleden en de serie Van Gogh; Een Huis Voor Vincent. Verder staat de serie Het Nieuwe Rijksmuseum op de longlist. Deze documentaireserie volgde de verbouwing van het Rijksmuseum achter de schermen. Een paar maanden geleden won de serie al de Zilveren Nipkowschijf.

Of het een geschiedenisprogramma genoemd kan worden, daarover valt te discussiëren, maar ook Van Rossem For President staat op de lijst. Dit programma bestond uit reportages die historicus Maarten van Rossem maakte over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

- advertentie -

Stemmen op de honderd geselecteerde programma’s kan tot eind september. Dan wordt bekend welke programma’s per categorie genomineerd zijn voor de prijs.

Gerelateerde uitgaven:

Kurhaus rond 1900Televisieprogramma Andere Tijden trapte het nieuwe…
Zonsondergang bij Montmajour - Vicnent van Gogh, 1888…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: