Geschiedenis van Scheveningen

Geschiedenis van Scheveningen - Vroegste tijd tot 1875

Geschiedenis van Scheveningen – Vroegste tijd tot 1875

Boek over de geschiedenis van Scheveningen, vroegste tijd tot 1875.

Scheveningen is niet zomaar een plaatsje aan de Noordzee. In de loop der eeuwen ontstonden naast elkaar een vissersdorp en een mondaine badplaats. De laatste keer dat de geschiedenis van de ‘Parel aan de Noordzee’ in zijn geheel is beschreven, was in 1926: het standaardwerk van J.C. Vermaas.

Het is daarom tijd voor een (nieuwe) Geschiedenis van Scheveningen. Een team van deskundige auteurs heeft nu een tweedelige uitgave geschreven, waarvan Geschiedenis van Scheveningen. Vroegste tijd tot 1875 het eerste deel is en verschijnt op de historische datum 30 november 2013, precies twee eeuwen na de landing van de Prins van Oranje bij Scheveningen. Met deze gebeurtenis begon de stichtingsfase van het Koninkrijk der Nederlanden.

Het tweede deel Geschiedenis van Scheveningen. Van 1875 tot heden verschijnt in 2014.

- advertentie -

In de rijk geïllustreerde boeken komt de hele geschiedenis van Scheveningen aan bod, van de prehistorie en de eerste menselijke activiteiten in de duinen, tot de aanleg van de nieuwe boulevard en de recente onthulling van het Vissersnamen Monument. Enige belangrijke thema’s die aan de orde komen zijn: de ontwikkeling van de haringvangst, het bestuur van Scheveningen en verhouding tot de grote buurman Den Haag, de groei van de badplaats en het strandleven en uiteraard de bewogen periode van de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis van Scheveningen
Vroegste tijd tot 1875
ISBN: 9789057309540
Uitgever: Walburg Pers
Hardcover, 320 pagina’s
Prijs: € 39,50

Bestel dit boek bij:

Bokser in Auschwitz - Shawn Hoffman

[caption id="attachment_39178" align="alignleft" width="220"] Bokser in Auschwitz - Shawn Hoffman

Als vermaak voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: