Geschiedenisboekje voor scholieren Cariben

Sint Maarten / cc

Sint Maarten / cc

In bijzijn van prinses Beatrix is woensdag het geschiedenisboekje “Eenheid en verscheidenheid – 200 jaar Koninkrijk. Nederland en de zes Caribische eilanden in jaartallen” overhandigd aan twintig scholieren op het Caribisch deel van het Koninkrijk.


Twintig leerlingen van de Sint Maarten Academy kregen een eerste exemplaar uitgereikt door voorzitter Ank Bijleveld-Schouten van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Het boekje gaat over de gezamenlijke geschiedenis in het Koninkrijk in de periode 1813 tot nu. Maar ook de tijd vanaf de ontdekking van de eilanden door de Spanjaarden komt aan bod. De focus ligt op de historische momenten in de relatie tussen de eilanden onderling en met Nederland.

Het geschiedenisboekje verschijnt ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk en is bedoeld als blijvende herinnering voor leerlingen in de hoogste klassen van VSBO/Mavo en de onderbouw van Havo/VWO. Tevens biedt het docenten een handvat om dieper in te gaan op de geschiedenis van het Koninkrijk. Het Nationaal Comité onderzoekt de mogelijkheden om het boekje ook op scholen in Nederland te verspreiden.

Het boekje is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité door journalist en historicus René Roodheuvel. Hij is oud-correspondent voor Radio Nederland Wereldomroep en NOS op de eilanden en woonde ook in zijn jeugd een aantal jaren op Curaçao.

De verloren gewaande Mendelsohn-compositie (Christies)
In Londen is deze week een verloren gewaand muziekstuk van de Duitse…
Richard IIIHet Britse hooggerechtshof heeft bepaald dat de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: