Gestolen meteoriet teruggevonden

Meteoriet van Ellemeet (Sonnenborgh)

Meteoriet van Ellemeet (Sonnenborgh)

De meteoriet die afgelopen week werd gestolen uit de Utrechtse sterrenwacht Sonnenborgh, is teruggevonden. Tennissers vonden de bijzondere steen in een houten kistje toen ze in de bosjes op zoek waren naar een over het hek geslagen tennisbal.


De zogenaamde meteoriet van Ellemeet, die volgens kenners 4,6 miljard jaar oud is, werd donderdag gestolen uit de sterrenwacht. Hij zat in de brandkast van het museum. De gehele inhoud van de brandkast is inmiddels teruggevonden. Alleen het geld dat in de kast zit mist.

Expositie

De meteoriet is niet meer compleet. Er zijn stukken afgebroken. Volgens sterrenwacht Sonnenborgh zijn de afzonderlijke stukken echter groot genoeg om te exposeren. Omdat de metoriet nu zo breed in het nieuws is geweest, verwacht het museum veel belangstelling voor de meteorieten. Daarom is besloten een speciale expositie over de ruimtestenen samen te stellen. Deze opent naar verwachting volgende week zondag.

De meteoriet van Ellemeet kwam in 1925 terecht bij het Zeeuwse plaatsje Ellemeet. Hij is mogelijk afkomstig van de enorme meteoriet Vesta.

- advertentie -
Keizer Hirohito in 1928Na maar liefst vierentwintig jaar…
Richard Attenborough - cc
Richard Attenborough - ccDe Britse acteur en regisseur…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: