Gestolen monstrans over twee weken weer te zien

De monstrans voor de ramkraak

De achttiende-eeuwse monstrans die eind januari werd gestolen uit Museum Catharijneconvent in Utrecht is over twee weken weer te bewonderen in het museum.

Bij een ramkraak werd begin dit jaar een deel van de monstrans uit het museum gestolen. De recherche Utrecht startte hierna een groot onderzoek en wist korte tijd later drie mannen aan te houden. In hun auto lag de gehavende monstrans in plastic gewikkeld. De monstrans was wel beschadigd en moest gerestaureerd worden. Ook is een van de sierstukken nog niet teruggevonden.

De restauratie is uitgevoerd door Michiel Langeveld, die ook betrokken is bij de restauratie van de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij haalde het gehavende voorwerp schroefje voor schroefje uit elkaar en daarna weer hersteld. Dit proces is gevolgd door RTV Utrecht. Een documentaire over de restauratie van de veelbesproken monstrans is zondag 19 mei te zien bij deze regionale omroep.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Wil Roebroeks / Foto± KNAWDe Koninklijke Nederlandse Akademie van…
De Lachende RembrandtHet Getty Museum in Los Angeles heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: