Gestolen schilderij Rembrandt (?) teruggevonden

Kind met Zeepbel - Rembrandt?

Kind met Zeepbel – Rembrandt?

Een schilderij dat mogelijk door Rembrandt van Rijn werd vervaardigd, is onlangs in Nice opgedoken. Het kunstwerk werd vijftien jaar geleden gestolen uit een museum in het Franse Draguignan.

Het werk, getiteld Kind met Zeepbel, heeft een afmeting van 60 bij 49 centimeter. De politie kwam het schilderij op het spoor nadat twee mannen het probeerden te verkopen. Deze mannen zijn inmiddels gearresteerd.


Kenners die ervan overtuigd zijn dat het werk gemaakt is door Rembrandt schatten de waarde van het kleine doek op zo’n vier miljoen euro. Er zijn echter ook deskundigen die denken dat het werk niet van de hand van Rembrandt is, maar door hem geïnspireerd.

Het schilderij werd op 14 juli 1999 gestolen uit het gemeentelijk museum in Draguignan. Omdat de dieven waardevolle werken van Camille Claudel en Renoir lieten hangen, bestond het vermoeden dat de dieven kunstkenners waren die specifiek voor de vermeende Rembrandt kwamen. Het museum in Draguignan was sinds 1794 eigenaar van Kind met Zeepbel.

- advertentie -
Peter Carl Fabergé
Fabergé-ei (wartski.com)Een Amerikaanse oudijzerhandelaar deed enige tijd geleden…
Het ontstaan van het koninkrijk als beeldverhaal (Meermanno)
Het ontstaan van het koninkrijk als beeldverhaal (Meermanno)In…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: