Gestolen schilderij van Rembrandt teruggevonden

Zelfportret van Rembrandt

Zelfportret van Rembrandt

In Venetië is een werk van Rembrandt opgedoken dat 35 jaar geleden werd gestolen.

Het werk bevond zich in de collectie van een Franse verzamelaar. Toen die het schilderij op een veiling wilde verkopen, werd hem verteld dat het waarschijnlijk om een gestolen Rembrandt ging. De Fransman zegt dat hij daarvan niet op de hoogte was.

Op het schilderij, dat een afmeting heeft van 68 bij 86 centimeter, staat de heilige Lucas afgebeeld. Wanneer Rembrandt het schilderij maakte is niet bekend. Het werk werd in 1979 gestolen toen het tentoongesteled werd in de Italiaanse stad Monselice. De politie geeft de Rembrandt terug aan de stichting die het werk destijds tentoonstelde.

Fabel van de sater en de boer - Jan Steen ca. 1660
Paar in slaapvertrek, detail - Jan Steen, 1625-26…
Universiteit Tübingen
Het leeuwenbeeld, gevonden in de Vogelherd-grot (Hilde Jensen,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: