Getty Museum geeft Griekse oudheden terug

J. Paul Getty Museum

Het J. Paul Getty Museum in Los Angeles heeft drie marmeren voorwerpen uit de collectie teruggegeven aan Griekenland.

Twee van de 2400 jaar oude museumstukken maakten volgens het Griekse ministerie van Cultuur deel uit van een met reliëfsculpturen versierde grafsteen. Ze worden nu herenigd met een derde stuk van het grafmonument dat al in een Grieks museum staat.

Het Getty Museum gaf ook een marmeren plaat met tekst

- advertentie -terug die in verband wordt gebracht met een religieus festival. De objecten uit de vijfde eeuw voor Christus arriveerden vrijdag in Athene.

De afgelopen jaren gaf het Amerikaanse museum al vier eeuwenoude werken terug, waaronder een gouden krans die illegaal werd opgegraven in het noorden van Griekenland. In ruil voor de museumstukken overweegt Griekenland nu een ander stuk Oud-Griekse kunst aan het Getty te lenen.


~ Natascha NeefParakalo

Landschap met molen bij maanlicht - Gerrit Jan Michaëlis…
[caption id="attachment_15260" align="alignleft" width="265"]Aanleg van Paleis Het Loo in MadurodamPaleis Het Loo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: