Getty Museum koopt ‘Lachende Rembrandt’

De Lachende Rembrandt

Het Getty Museum in Los Angeles heeft het portret De Lachende Rembrandt gekocht. Hoeveel het beroemde museum voor het schilderij heeft betaald is niet bekend, maar volgens kenners gaat het zeker om enkele tientallen miljoenen euro’s.

Het vroege zelfportret werd rond 1628 gemaakt. Pas enkele jaren geleden ontdekte Rembrandtkenner Ernst van de Wetering dat het schilderij door Rembrandt zelf werd gemaakt. Voor die tijd werd het schilderij toegeschreven aan een van zijn leerlingen.

Het schilderij, dat een afmeting heeft van 22 bij 17 centimeter, hangt momenteel in Groot-Brittannië. Het gaat om een olieverfschilderij op een koperen ondergrond. Rembrandt was 22 jaar oud toen hij het maakte.

- advertentie -

Het Getty Museum heeft zijn collectie Europese kunst deze week ook nog uitgebreid met een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Canaletto. Op dit doek, dat rond 1738 werd gemaakt, is een klassieke scene van het Canal Grande in Venetië te zien.

Gerelateerde boeken:

Getty Museum in LA koopt ‘De Lachende Rembrandt’


De monstrans
De monstrans voor de ramkraakDe achttiende-eeuwse monstrans die eind…
Anouk Teeuwe - Foto: CC/DotblendEnkele jaren achtereen is het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: