Dark
Light

‘Lachende Rembrandt’, 1628 – Rembrandt van Rijn

Aangekocht door Getty Museum
Auteur:
1 minuut leestijd

Het Getty Museum in Los Angeles heeft het portret De Lachende Rembrandt gekocht. Hoeveel het beroemde museum voor het schilderij heeft betaald is niet bekend, maar volgens kenners gaat het zeker om enkele tientallen miljoenen euro’s.

De Lachende Rembrandt
Het vroege zelfportret werd rond 1628 gemaakt. Pas enkele jaren geleden ontdekte Rembrandtkenner Ernst van de Wetering dat het schilderij door Rembrandt zelf werd gemaakt. Voor die tijd werd het schilderij toegeschreven aan een van zijn leerlingen.

Het schilderij, dat een afmeting heeft van 22 bij 17 centimeter, hangt momenteel in Groot-Brittannië. Het gaat om een olieverfschilderij op een koperen ondergrond. Rembrandt was 22 jaar oud toen hij het maakte.

Het Getty Museum heeft zijn collectie Europese kunst deze week ook nog uitgebreid met een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Canaletto. Op dit doek, dat rond 1738 werd gemaakt, is een klassieke scene van het Canal Grande in Venetië te zien.

Overzicht van Boeken over Rembrandt van Rijn

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×