‘Getuige in zaak tegen Jorge Zorreguieta’

Still KRO Brandpunt

Een voormalig medewerker van het Argentijnse landbouwinstituut INTA heeft aangegeven te willen getuigen in de zaak tegen Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima. Hij zei dat zondagavond in het televisieprogramma KRO Brandpunt.

De voormalig medewerker van INTA, Roque Giannone, stelt in het programma dat hij getuige was van systematische zuiveringen.


Jorge Zorreguieta was in die periode als staatssecretaris en minister verantwoordelijk voor het landbouwinstituut.

- advertentie -

Eerder deze maand werd al bekend dat in Argentinië aangifte is gedaan tegen Zorreguieta. Nabestaanden van de militaire dictatuur hebben om een strafrechtelijk onderzoek tegen de voormalig minister gevraagd omdat er nieuw bewijs zou zijn dat hij betrokken was bij de verdwijning van meerdere mensen.

De vader van prinses Máxima was tussen 1976 en 1981 onderminister en minister onder Jorge Videla. Het bewind van deze Videla wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood en verdwijning van ongeveer 30.000 mensen.

KRO Brandpunt – De zaak Zorreguieta:

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Foto: PSVVoetbalclub PSV bestaat honderd jaar. Dit jubileum wordt…
'Jorge Zorreguieta voorlopig niet vervolgd'Jorge Zorreguieta wordt in Argentinië…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: