Gezocht: verhalen over de IJssellinie

Ingegraven Shermantank op de IJsseldijk bij Olst – Foto: Theo Bakker / Pressbaker Harderwijk

Stichting De IJssellinie in Olst is op zoek naar persoonlijke verhalen en documenten over de na-oorlogse IJssellinie.

De stichting beheert de restanten van de verdedigingslinie die naar aanleiding van de Koude Oorlog werd aangelegd. De linie, die liep van Bemmel via Arnehm en Olst tot Kampen liep, moest een eventuele aanval van de Russen vertragen.

De voormalige verdedigingslinie wordt jaarlijks bezocht door ongeveer zevenduizend bezoekers. Die bezoeken onder meer

- advertentie -heringerichte elementen zoals een noodhospitaal, commandobunkers en geschutskazematten. De stichting:

Het valt onze gidsen op dat vooral de persoonlijke aanvullingen van mensen die indertijd rond de linie hebben gediend en/of gewerkt door bezoekers worden gewaardeerd. Onze werkgroep ‘Oral History’ is daarom op zoek naar mensen die bereid zijn dit soort persoonlijke verhalen en gegevens te vertellen.

De stichting hoopt op verhalen maar ook op bijvoorbeeld toto’s en andere materialen die iets te maken hebben met de IJssellinie. Wie informatie heeft kan terecht bij Wim Timmerman via telefoonnummer 0570-564002 of door een mailtje te sturen naar willemtim@hetnet.nl. Bezoek voor meer informatie de website van de stichting.

universiteit-oxford
Wapen van de universiteit van OxfordIn de Sint Janskerk…
victor-hugo-265
Victor HugoNa het Jaar van de strip is er…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: