Godfather-cameraman Gordon Willis (82) overleden

The Godfather

The Godfather

De Amerikaanse cameraman Gordon Willis, die onder meer verantwoordelijk was voor verschillende scènes uit de beroemde maffiatrilogie The Godfather, is zondag op 82-jarige leeftijd.


De cameraman werd ook wel eens The Prince of Darkness genoemd, omdat hij vaak onder donkere omstandigheden filmde. Het bekendst werd hij door zijn werk voor The Godfather.

Zeven films waaraan Gordon Willis meewerkte werden in totaal genomineerd voor 39 Oscarnominaties. Daarvan werden er 19 binnengehaald.

Woody Allen

Enkele bekende films waaraan Willis meewerkte zijn All the President’s Men, End of the Road en Klute. Hij werkte verder mee aan verschillende films van Woody Allen, waaronder Zelig en Annie Hall. In 1995 kreeg de cameraman een Lifetime Achievement Award uitgereikt.

- advertentie -
Aston Martin uit 'De Versierders'Een Aston Martin die…
The Beatles in Blokker (Stichting The Beatles in Blokker)
Vijftig jaar na dato zijn er 32 kleurenfoto's gevonden van het enige…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: