Godgeleerdheid verdwijnt uit Leiden

Zegel van de Universiteit Leiden

De studie Godgeleerdheid, de oudste studie in Nederland, is vanaf 2014 niet meer te volgen aan de Universiteit Leiden. Er zijn volgens de universiteit te weinig aanmeldingen voor de predikantenopleiding van de Protestantse Kerk.

Aan de Universiteit Leiden werd sinds 1575, het jaar dat de universiteit door Willem van Oranje werd opgericht, godgeleerdheid en rechten gedoceerd. Na 437 jaar is er dus bepaald dat er een eind komt aan de studie godgeleerdheid. De studie kan straks nog wel gevolgd worden in Amsterdam en Groningen.

Foto: Heritage AuctionsIn Amerika is een oude poster van…
Vader Jacob - Frère Jacques 'Vader Jacob' of 'Broeder…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: