Golden Earring en de Raad van State

Golden Earring – Foto: HHM

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Haagse rockband Golden Earring hebben het Haags Historisch Museum en Museum RockArt een vitrine ingericht in het vernieuwde gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

De presentatie is een verwijzing naar een tentoonstelling over 50 jaar Golden Earring in het Haags Historisch Museum. Deze tentoonstelling loopt nog tot en met 26 februari.

Met de vitrine in het vernieuwde gebouw wil de Raad van State steeds aandacht besteden aan een bepaald aspect van Haagse cultuur.

- advertentie -

De vitrine bevindt zich in de publieksruimte bij de zittingszalen waar dagelijks de rechtszittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gehouden.

Golden Earring werd in 1961 opgericht en ontwikkelde zich al snel tot het vlaggenschip van Beatstad Den Haag. Aanvankelijk heette de band overigens Golden Earrings. In 1969 verloor de band één ring. Vanaf dat moment was de groepsnaam Golden Earring.

Foto: Ralph Richter © Groninger MuseumVanwege hoge waterstand moet…
Airborne Experience in het museumDe landelijke museumkaart is sinds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: