Golden Globe voor Meryl Streep

Meryl Streep als Margaret Thatcher

Actrice Meryl Streep heeft een Golden Globe gewonnen voor haar vertolking van Margaret Thatcher in de film The Iron Lady.

De Golden Globe’s worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars. Bij de uitreiking van de Golden Globes werd Streep uitgeroepen voor haar hoofdrol in The Iron Lady.

Op deze film, die onlangs in première ging, is wisselend gereageerd. Volgens veel critici wordt er in de film te veel aandacht besteed aan het ouder worden van

- advertentie -Thatcher en de gevolgen van dementie. Er zou te weinig stilgestaan zijn bij de periode dat Thatcher nog actief was als premier.

Over het acteerwerk en hoofdrolspeelster Meryl Streep was echter vrijwel iedereen zeer positief.

De Golden Globe voor beste acteur ging naar George Clooney voor zijn rol in The Descendants.

Lees ook: ‘Film over Margaret Thatcher komt te vroeg’

universiteit-leiden-academiegebouw
Academiegebouw van de universiteit van Leiden - Foto: CC/RudolphousDe…
Foto: Dura VermeerTijdens werkzaamheden aan het Wilsonplein in Haarlem

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: