Gone With the Wind-actrice Mary Anderson (96) overleden

Mary Anderson in de film 'Cheers for Miss Bishop'

Mary Anderson in de film ‘Cheers for Miss Bishop’

Mary Anderson, de actrice die de rol van Maybelle Merriwether speelde in de film Gone With the Wind is zondag op 96-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.


De Amerikaanse maakte in 1939 haar filmdebuut in de succesfilm van Victor Fleming die genomineerd werd voor maar liefst dertien Oscars. De film won er uiteindelijk acht. Anderson speelde een bijrol.

De actrice was te zien in meer bekende films, waaronder The Women (1939), The Sea Hawk (1940) en All This, and Heaven Too (1940). Ze speelde verder een rol Alfred Hitchcocks film Lifeboat uit 1944.

Mary Anderson kreeg in 1960 een eigen ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood.

- advertentie -

Na het overlijden van Anderson zijn er nog maar twee acteurs van Gone With the Wind in leven: Olivia de Havilland, die de rol speelde van Melanie Wilkes en Mickey Kuhn. Hij speelde de rol van haar zoon, Beau Wilkes

Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen – Foto: CC/FruggoKoning…
Dionisios Solomos
Doodle ter ere van de 216e geboortedag van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: