Google digitaliseert foto’s Yad Vashem

Overzichtspagina met foto’s

Internetbedrijf Google helpt Yad Vashem bij het digitaliseren van een groot aantal Holocaust-foto’s. Het bedrijf heeft dat woensdag, een dag voor de internationale Holocaust Memorial Day, bekendgemaakt.

In de eerste fase van het project zijn ruim 130.000 foto’s uit de archieven van Yad Vashem, het Israëlische Holocaust-centrum, gedigitaliseerd en online gezet. Behalve foto’s worden ook een groot aantal documenten die betrekking op de Holocaust hebben de komende tijd online gezet.Het idee om samen met Yad Vashem een project op te zetten ontstond twee jaar geleden. Jonathan Rosenberg, hoofd productmanagement van Google, bracht toen een bezoek aan Yad Vashem in Jeruzalem. Rosenberg ging hierna, samen met enkele van zijn collega´s, naast zijn dagelijkse werk samen met Yad Vashem werken aan een digitaliseringsproject. Dit resulteerde in 2008 in de lancering van een YouTube-kanaal. Woensdag volgde dus de lancering van de foto-website.

- advertentie -

Bezoekers kunnen het archief vrij eenvoudig doorzoeken. Google heeft ook de tekst die op een groot aantal afbeelding te vinden is in het archief opgenomen. Hierdoor kan het archief op nog meer zoektermen doorzocht worden. Bezoekers kunnen eventueel hun reacties of herinneringen bij de foto´s plaatsen.

Google participeert in meer projecten waarbij belangrijke culturele en historische collecties online worden gezet. Het bedrijf werkt onder meer mee aan de digitalisering van verschillende grote Europese bibliotheken, de Dode Zeerollen en digitalisering van de collectie van het Prado-museum in Madrid.

De OorlogTelevisieserie 'De Oorlog' heeft maandag een dubbelslag geslagen…
Foto van een willekeurige granaatIn het Gelderse Hedel is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: