Google Doodle voor Charlie Chaplin

Het is vrijdag precies 122 jaar geleden dat de beroemde Britse filmacteur Charlie Chaplin (1889-1977) werd geboren. De startpagina van zoekmachine Google staat daarom in het teken van de acteur.

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, speciale Google-logo’s. Vrijdag is het logo vervangen door een afbeelding van Charlie Chaplin.De karakteristieke snor van de acteur wordt gevormd door een play-button. Wie hierop klikt krijgt een Chaplin-filmpje voorgeschoteld.

- advertentie -

Chaplin werd wereldberoemd met zijn stomme films, films waarin niet gesproken werd. Enkele bekende films zijn The gold rush (1925), The circus (1928) en City lights (1931). Toen de sprekende film zijn intrede deed, was Chaplin aanvankelijk terughoudend. In 1940 kwam hij echter met de film The Great Dictator, waarin hij onder meer Adolf Hitler, in de film Adenoid Hynkel geheten, persifleerde,

Nadat hij door de commissie-McCarthy veroordeeld was omdat hij communistische sympathieën zou hebben, verliet Chaplin het land waar hij groot geworden was en kocht hij een huis in Zwitserland.

Charlie Chaplin als bokser

Tekeningen uit de Joseon-dynastie (1392-1897)Een collectie van eeuwenoude koninklijke…
Sanatorium Joseph Lemaire / Foto: Vlaamse overheidDe Vlaamse minister…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: