Google Doodle voor Freddie Mercury

Doodle voor Freddie Mercury

Het is maandag 65 jaar geleden dat Queen-frontman Freddie Mercury geboren werd. Google staat bij die gebeurtenis stil met een speciaal logo.

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de 65e geboortedag van Freddie Mercury (1946-1991) is het traditionele logo vervangen door een aantal afbeeldingen van de Britse popmuzikant. De doodle is interactief. Wie op de playbutton



- advertentie -

klikt krijgt een serie nieuwe afbeeldingen en een video voorgeschoteld. De video wordt begeleid door het Queen-nummer Don’t Stop Me Now.

Freddie Mercury werd op 5 september 1946 op Zanzibar geboren onder de naam Farrokh Bulsara. Als zanger en frontman van de Britse rockgroep Queen groeide hij uit tot een van de bekendste artiesten ter wereld. Vanaf de jaren zeventig scoorde de band tientallen hits waaronder bijvoorbeeld Bohemian Rhapsody Another One Bites the Dust en Killer Queen.

November 1991 maakte Freddie Mercury in een persbericht bekend dat hij aan aids leed. Enkele uren later overleed hij. In april 1992 werd in het Londense Wembley-stadion een groot concert gehouden ter nagedachtenis aan Mercury. Queen-nummers werden tijdens dit concert onder meer vertolkt door David Bowie, Elton John, George Michael, Liza Minelli en Robert Plant.

Sonny Boy - Foto: A-Film'De film Sonny Boy is…
Zangeres Zonder NaamIn het Limburgse Stramproy is zaterdag het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: