Google eert Maurice Sendak, geestelijk vader ‘Max en de Maximonsters’

Doodle ter ere van Maurice Sendak en ‘Max en de Maximonsters’

Het is maandag precies 85 jaar geleden dat de Amerikaanse illustrator Maurice Sendak werd geboren. Google staat bij dat feit stil met een zogenaamde Doodle, een speciaal Google-logo. De Doodle is voor het grootste gedeelte gewijd aan het bekendste verhaal van Sendak: Max en de Maximonsters.

De Amerikaanse schrijver en kinderboekenillustrator Maurice Sendak werd op 10 juni 1928 geboren in New York.


- advertentie -

Max en de Maximonsters – Maurice Sendak

In 1963 bracht hij bij Harper & Row zijn bekendste werk uit: Where The Wild Things Are. Dit boek gaat over de gefantaseerde avonturen die het jongetje Max beleeft als hij door zijn moeder voor straf zonder eten naar bed is gestuurd. Als hij alleen op zijn kamer is, groeit er een bos in zijn kamer en komt er een zee aanrollen. Max vertrekt vervolgens naar een eiland waar hij de zogenaamde Maximonsters ontmoet. De kleine Max weet hen te temmen en wordt uiteindelijk zelfs tot hun koning uitgeroepen.

In 1968 werd het boek, onder de titel Max en de Maximonsters, door Lemniscaat in het Nederlands uitgebracht. Wereldwijd zijn er meer dan negentien miljoen exemplaren van het kinderboek verkocht.

In 2009 werd het klassieke kinderboek verfilmd onder de Engelse titel Where the Wild Things Are.

In de Doodle ter ere van de 85ste geboortedag van Maurice Sendak wordt het verhaal van Max en zijn maximonsters in het kort naverteld. In een klein animatiefilmpje is te zien hoe Max naar zijn kamer wordt gestuurd en vervolgens op reis gaat naar zijn fantasiewereld vol maximonsters.

Het boek en de verfilming:

Trailer van ‘Where the Wild Things Are’

Startscherm van de Europeana-app De Europese digitale bibliotheek Europeana…
Foto: zakynthos.gov.grVoor de kust bij Alykanas op het eiland…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: