Dark
Light

Google op de bres voor bedreigde talen

Auteur:
1 minuut leestijd

Google heeft donderdag het Endangered Languages Project gelanceerd. Binnen dit project gaat het bedrijf, samen met wetenschappers en onderzoekers, bedreigde talen inventariseren.

Volgens Google zijn er op dit moment meer dan drieduizend talen die dreigen te verdwijnen. Sinds donderdag kunnen mensen die kennis hebben van deze bedreigde talen met hun informatie terecht op een speciale website. Ze kunnen er informatie over de taal delen met andere geïnteresseerden. Google hoopt dat hierdoor minder talen en dialecten zullen verdwijnen.

Ook het Waals staat op de lijst van bedreigde talen. Op dit moment zijn er ongeveer 600.000 mensen die deze lokale Romaanse streektaal spreken. Op scholen zijn er nog wel kinderen die de taal leren, maar meestal wordt er volledig overgestapt op het Frans, meldt Google.

Volgens deskundigen worden er op de wereld ongeveer 6900 talen en dialecten gesproken. De helft daarvan dreigt te verdwijnen.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×