Google op de bres voor bedreigde talen

Endangered Languages Project

Google heeft donderdag het Endangered Languages Project gelanceerd. Binnen dit project gaat het bedrijf, samen met wetenschappers en onderzoekers, bedreigde talen inventariseren.

Volgens Google zijn er op dit moment meer dan drieduizend talen die dreigen te verdwijnen.

Sinds donderdag kunnen mensen die kennis hebben van deze bedreigde talen met hun informatie terecht op een speciale website. Ze kunnen er informatie over de taal delen met

- advertentie -andere geïnteresseerden. Google hoopt dat hierdoor minder talen en dialecten zullen verdwijnen.

Ook het Waals staat op de lijst van bedreigde talen. Op dit moment zijn er ongeveer 600.000 mensen die deze lokale Romaanse streektaal spreken. Op scholen zijn er nog wel kinderen die de taal leren, maar meestal wordt er volledig overgestapt op het Frans, meldt Google.

Volgens deskundigen worden er op de wereld ongeveer 6900 talen en dialecten gesproken. De helft daarvan dreigt te verdwijnen.

Charles Dickens, The Posthumous Papers of the Pickwick clubTweehonderd…
romeins-zuid-limburg-app-1
Afb: KF inHeritageVolgende week wordt het project Via Belgica…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: