Google viert verjaardag Winsor McCay’s ‘Little Nemo’

Little Nemo in Google-land

Het is maandag precies 107 jaar geleden dat de beroemde strip Little Nemo in Slumberland van striptekenaar Winsor McCay voor het eerst verscheen in de New York Herald. Google staat bij dat feit stil met een zogenaamde Google Doodle, getiteld Little Nemo in Google-land.

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de 107e verjaardag van


Little Nemo in Slumberland is het traditionele logo maandag vervangen door een stripverhaal over de kleine Nemo.

- advertentie -

Striptekenaar Winsor McCay behoorde in het begin van de vorige eeuw samen met onder meer Harold Kerr en Fred Burr Opper tot de grote namen van de Amerikaanse stripindustrie. Zijn strip Little Nemo in Slumberland verscheen op 15 oktober 1905 voor het eerst in de New York Herald. Later werden afleveringen van de reeks ook nog gepubliceerd in de New York American.

De strip gaat over een klein jongetje, Little Nemo, dat allerlei avonturen beleefd. Soms waren dit erg gevaarlijke en gewelddadige avonturen. In het laatste frame van de strip bleek iedere keer weer dat de kleine jongen het allemaal slechts gedroomd had. Ook in de Google Doodle komt dit naar voren. Op het laatste beeld (paar keer klikken op de Doodle zodat de hele strip verschijnt) is Nemo te zien terwijl die in zijn bedje ligt.

Winsor McCay werd ook bekend doordat hij in 1914 de eerste echte animatiefilm maakte: Gertie the Dinosaur.

De gehele Google Doodle-strip:

De Google Doodle

Boxmeerse Vaart - Foto: CC/Wim GoossensHet Bloemencorso in Zundert,…
Voorzijde van de munt - Foto: Centre CéramiqueBij Maastricht-Amby…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: