Google zet Karel Appel in het zonnetje

Google Doodle voor Karel Appel

De Nederlandse startpagina van Google staat maandag helemaal in het teken van de Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer Karel Appel (1921-2006). Dit naar aanleiding van de negentigste geboortedag van de kunstenaar.

Karel Appel werd op 25 april 1921 geboren in Amsterdam. Maandag is dat precies negentig jaar geleden. Samen met Corneille en Constant was Karel Appel een van dé drijvende krachten achter de beroemde kunstbeweging Cobra.Appel schilderde met felle kleuren en hanteerde doorgaans simpele vormen met stevig aangezette lijnen. Behalve met schilderen hield de kunstenaar zich ook bezig met beeldhouwen en dichten.

- advertentie -

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, speciale Google-logo’s. Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Appel staat het logo maandag in het teken van Karel Appel. In plaats van het standaardlogo is maandag een logo te zien in de stijl van Karel Appel.

Detail van het schilderij van Chuchill - klik voor…
[caption id="attachment_11283" align="alignleft" width="265"]Landschap met vogels en dodo - Savery, 1628In het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: