Goran Hadzic pleit onschuldig

Foto: Still YouTube

Goran Hadzic, de voormalige leider van de Kroatische Serviërs, heeft tegenover het Joegoslavië-tribunaal woensdag onschuldig gepleit.

Na de arrestatie van Ratko Mladic was hij de laatste nog voortvluchtige oorlogsmisdadiger die gezocht werd door het Joegoslavië-tribunaal. Vorige maand werd hij opgepakt en overgebracht naar Den Haag omdat het Joegoslavië-tribunaal een groot aantal aanklachten tegen hem had voorbereid. In het bijzonder wordt Hadzic beschuldigd van medeplichtigheid aan het Bloedbad van Vukovar.Tijdens dit bloedbad, dat tussen 18 en 20 november 1991 bij de stad Vukovar plaatsvond, werden zeker 250 mensen vermoord. Het merendeel van de slachtoffers bestond uit Kroaten.

- advertentie -

De 52-jarige Hadzic verscheen woensdag voor de tweede keer voor de rechters. De eerste keer had hij geweigerd een verklaring af te leggen. Woensdag sprak hij dus wel. Toen de Belgische rechter Guy Delvoie hem vroeg of hij schuldig of onschuldig pleit voor de aanklachten van misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden antwoordde Hadzic:

Onschuldig, edelachtbare.

Hadzic wist zijn uitlevering aan het Joegoslavië-tribunaal zeven jaar lang te voorkomen. Op 20 juli jongstleden werd hij uiteindelijk in Servië opgepakt. Nog dezelfde dag gaf het Servische Oorlogstribunaal in Belgrado toestemming voor zijn uitlevering aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag.

Prins Bernhard - Foto: Sander LammeNaast Alicia de Bielefeld…
In Europa - Geert MakChinese uitgevers zijn zeer geïnteresseerd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: