Gorbatsjov bij herdenking val Berlijnse Muur

Michail Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, is zondag in Berlijn aanwezig om de herdenking van de val van de Berlijnse Muur bij te wonen. Zijn stichting heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het is zondag precies 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Gorbatsjov speelde daarin een belangrijke rol. De president probeerde de communistische partij te hervormen en het was mede zijn verdienste dat er een eind kwam aan de Koude Oorlog.

Voorafgaand aan de herdenking van de Val van de Muur heeft de oud-president een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Een van de treinkapers met vlag van de RMS (cc - ANEFO)
De nabestaanden van vijf kapers die in 1977 bij de beëindiging van…
Hotel Adlon - Still uit de serie
Hotel Adlon - Still uit de serieTerwijl bovengronds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: