Gouden armbanden Vikingen gevonden in Denemarken

Drie Deense amateurarcheologen hebben in Vejen (Jutland) een goudschat uit de Vikingtijd gevonden. Volgens onderzoekers gaat het om de grootste Vikingengoudschat ooit in Denemarken gevonden.

De ontdekking werd gedaan met behulp van een metaaldetector. Op een veld in Vejen ging de detector af en toen de vrienden gingen graven, stuitten ze op in totaal zes gouden armbanden en een zilveren armband. Gezamenlijk wegen de sieraden 900 gram. De armbanden zijn ongeveer 1100 jaar oud en werden volgens deskundigen destijds gedragen door de absolute elite bij de Vikingen.

De sieraden worden momenteel bewaard en onderzocht in het museum van Sønderskov in Jutland. De komende tijd wordt de vindplaats verder onderzocht.

Boek: De Vikingtijd – Op zoek naar de Noormannen in Nederland en Belgie

- advertentie -

Ruïnestad Petra
Vlakbij de beroemde ruïnestad Petra in Jordanië hebben archeologen sporen gevonden van…
Met nieuw archeologisch onderzoek is het gelukt om de herkomst van een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: