Gouden boek voor ‘De Amerikaanse Prinses’

De Amerikaanse prinses - Annejet van der Zijl

De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl

Schrijfster Annejet van der Zijl heeft een Gouden Boek ontvangen voor haar boek De Amerikaanse Prinses. Ze kreeg het Gouden Boek vrijdagavond uit handen van Matthijs van Nieuwkerk tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door.

In De Amerikaanse Prinses vertelt de schrijfster het levensverhaal van Allene Tew (1872-1955), dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en de Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Allene Tew was de peetmoeder van prinses Beatrix.

Van het boek zijn in vier maanden tijd al 100.000 exemplaren verkocht.

Vrouwen in historische Senaatskamer van de Universiteit Leiden (Universiteit Leiden)
In de historische Senaatskamer van de Universiteit Leiden hangen 118 statige portretten…
Cees Fasseur - cc
Historicus Cees Fasseur, die vooral bekend werd met zijn toegankelijke publicaties over…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: