Gouden krans gevonden bij aanleg metro

Metro van Thessaloniki in aanbouw – Foto: CC/Konstantinos Stampoulis

Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een nieuw metronetwerk in Thessaloniki is een gouden krans uit de oudheid gevonden.

De krans heeft de vorm van een gevlochten olijftak en ging ongeveer 2300 jaar geleden samen met een overleden vrouw mee het graf in. Op de plek waar werd gegraven bevond zich volgens archeologen vroeger een begraafplaats.


Bij het graven van de nieuwe metrolijn in Thessaloniki worden regelmatig historische vondsten gedaan. Vier jaar geleden troffen archeologen in één graf maar liefst acht gouden kransen aan. Bij de graafwerkzaamheden zijn sinds 2006 in totaal al meer dan 23.000 kunstvoorwerpen gevonden.

- advertentie -

De nieuwe metrolijn in Thessaloniki moet in 2017 klaar zijn.

~ Natascha NeefParakalo

sobibor-himmelfahrtstrasse
Sobibor - Foto: Jacques LahitteHet terrein van het voormalige…
dwdl-david-fontijn-archeologie
David Fontijn bij De Wereld Leert DoorBij De Wereld…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: