Goudschat ontdekt in plafond champagnehuis

foto: Still YouTube

In een champagnehuis in Frankrijk hebben bouwvakkers onlangs een bijzondere vondst gedaan. In het plafond van het huis troffen ze maar liefst 497 Amerikaanse munten van twintig dollar aan.

De vondst werd gedaan in het plaatsje Les Riceys in het oosten van Frankrijk. De goudstukken werden ontdekt toen bouwvakkers met een koevoet het plafond van champagnehuis Alexandre Bonnet vanwege een renovatie openbraken.De munten – geslagen tussen 1851 en 1928 – wegen gezamenlijk zeventien kilo. Champagnehuis Alexandre Bonnet vermoedt dat het goud tijdens de drooglegging in de jaren dertig gebruikt werd om alcohol mee te betalen. In die periode was invoer van wijn en andere alcoholische dranken in Amerika verboden. Illegale leveringen zouden contant met de munten zijn betaald.

- advertentie -

De munten vertegenwoordig vandaag de dag een waarde van ongeveer 750.000 euro. Wat er met de opbrengst gaat gebeuren is nog niet bekend.

Joegoslavië-TribunaalDe rechtszaak tegen de van oorlogsmisdaden verdachte Ratko Mladic…
Charlie ChaplinDe Britse geheime dienst MI5 blijkt in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: