Dark
Light

‘Graanspieker’ gestolen bij Hunebedcentrum

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Hunebedcentrum
Dieven hebben deze week een grote hut gestolen die bij het Hunebedcentrum in Borger stond. Het gaat om een replica van een zogenaamde ‘graanspieker’, een hut op palen die ongeveer 5500 jaar geleden werd gebruikt, onder meer om graan in op te slaan.

Medewerkers van het Hunebedcentrum ontdekten woensdagochtend dat de hut verdwenen was. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het centrum houdt rekening met een stunt. Volgens het Hunebedcentrum is de hut namelijk niet door te verkopen en is het ook niet waarschijnlijk dat de dieven de hut op Marktplaats zetten.

De ‘graanspieker’ is 3,5 meter hoog en weegt ongeveer duizend kilo. Op de plek waar de hut stond zijn bandensporen te zijn. Bij het Hunebedcentrum heeft zich iemand gemeld die zegt dat hij de hut woensdag op een grote vrachtwagen met oplegger heeft staan. De vrachtwagen bevond zich toen ongeveer twintig kilometer van Borger.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×