‘Graf apostel Filippus gevonden’

De apostel Filippus – Peter Paul Rubens, ca. 1611

Italiaanse archeologen denken in Turkije het graf van de apostel Filippus te hebben ontdekt. Dat meldt een Turks persbureau.

De archeologen zouden de tombe van de apostel gevonden hebben tijdens graafwerkzaamheden bij een kerkruïne in Hierapolis, een antieke stad in de buurt van de Turkse stad Pamukkale. Hoewel het graf nog niet is geopend is denken de archeologen zeker te weten dat het om de tombe van Filippus gaat. Volgens de Italiaanse archeoloog Francesco D’Andria, leider van het onderzoeksteam, wijzen onder meer tekstenop de muren bij het graf hierop.

- advertentie -

Filippus staat bekend als één van de apostelen van Jezus. Hij wordt vermeld in de vier evangeliën. Aan de apostel Filippus is een apocrief gnostisch evangelie toegeschreven, het Evangelie van Filippus.

Volgens de overlevering trok Filippus na de dood van Jezus naar het westen van het huidige Turkije om daar het evangelie te verkondigen. De apostel zou een marteldood zijn gestorven nadat hij het evangelie had verkondigd in Frygië.

Weefgewichten uit de IJzertijd gevondenTijdens archeologisch onderzoek voorafgaand aan…
Sfinx van HattusaEen bijna vierduizend jaar oude sfinx van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: