Graf Kröller-Müllers bij uitzondering te bezoeken

Graf van de Kröller-Müllers (Nationaal Park De Hoge Veluwe)

Graf van de Kröller-Müllers (Nationaal Park De Hoge Veluwe)

Deze maand is het graf van het echtpaar Kröller-Müller enkele keren te bezoeken. Dit is bijzonder want het graf van de grondleggers van Nationaal Park De Hoge Veluwe is normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek.

Het graf van Anton en Helene Kröller-Müller is onlangs gerestaureerd en daarom besloot het natuurpark enkele wandelingen te organiseren waarbij ook het graf wordt aangedaan. Het dubbelgraf bevindt zich op de Franse Berg.

De Duitse kunstverzamelaarster Helene Kröller-Müller (1869-1939) legde met haar persoonlijke kunstcollectie de basis voor een van de eerste musea voor moderne kunst in Nederland: het naar haar vernoemde Kröller-Müller Museum in Otterlo. Ze was ook van groot belang voor de waardering van kunstenaar Vincent van Gogh.

Zeven kuikens, Melchior d' Hondecoeter, ca.1665-1668 (Rijksmuseum)
Zeven kuikens, Melchior d' Hondecoeter, ca.1665-1668 (Rijksmuseum)In aanloop…
Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: