Graf met 7 soldaten uit Eerste Wereldoorlog gevonden

Still video

Still video

Bij Bikschote, een plaatsje in West-Vlaanderen, is een graf gevonden met daarin de resten van zeven Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. De vondst werd gedaan tijdens de aanleg van een gasleiding, meldt Het Laatste Nieuws.


Volgens een antropoloog die de resten onderzocht, sneuvelden de Duitsers aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, tussen 1914 en 1915. De onderzoeker leidt dit af aan de typische ‘pinhelmen’ die de soldaten droegen.

- advertentie -

Hoe de Duitse soldaten om het leven zijn gekomen en tot welke eenheid ze behoorden is nog niet duidelijk. De soldaten lijken in alle haast te zijn begraven. Van een nette begrafenis was in ieder geval geen sprake. De overleden lagen deels over elkaar. Het kan ook zijn dat de Duitsers haastig door Fransen zijn begraven.

Over enige tijd krijgen de soldaten waarschijnlijk een herbegrafenis op een militair kerkhof in de buurt.

Er worden in de omgeving wel vaker stoffelijke overschotten gevonden van militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een graf met daarin zeven overschotten is wel bijzonder.

Bij de Tower of London zijn, als eerbetoon aan de slachtoffers van…
Delville Wood Memorial in Frankrijk - cc
11 november 1918 - 5 uur ‘s morgens In het Bos van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: