Grafisch Museum Zutphen definitief dicht

Drukpers

Het was de bedoeling dat het Grafisch Museum in Zutphen de deuren binnenkort weer zou openen, maar daar komt het niet meer van. Het museumbestuur heeft besloten dat het museum definitief dicht gaat.

Het museum sloot de deuren in juni maar meldde toen dat bezoekers “binnen afzienbare tijd” weer welkom zouden zijn in het museum. Vanwege teruglopende bezoekersaantallen en ontoereikende financiële middelen heeft het museumbestuur nu echter besloten dat het museum definitief dicht blijft.Het eind vorig jaar aangetreden nieuwe museumbestuur heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gevoerd met instanties, organisaties en bedrijven maar is er niet in geslaagd de toekomst van het museum veilig te stellen.

- advertentie -

In het Grafisch Museum Zutphen waren een groot aantal oude machines en gereedschappen te zien die betrekking hebben op de grafische historie en grafische ambachten.

verhaghen-lot-dochters-gr
Lot en zijn dochters, P.J. Verhaghen (detail)Naar aanleiding van…
De lichamen van de gebroeders de Witt opgehangen op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: