Gratis app voor museumbezoekers

Museumtijdschrift-app

Museumtijdschrift-app

Museumtijdschrift heeft een gratis app ontwikkeld cultuurgeïnteresseerden en museumbezoekers. Met de app, zowel beschikbaar voor iOS als Android, kunnen gebruikers eenvoudig zien welke tentoonstellingen er zijn.


De agenda biedt ook gebruikers ook de mogelijkheden om exposities te vinden die aansluiten bij de persoonlijke interesses. Op basis van ingestelde selectiecriteria doorzoekt de agenda honderden musea, galerieën, kunstuitlenen, kastelen en andere culturele plekken waar exposities te zien zijn.

Naast expositieruimten in Nederland en België, is ook een selectie van buitenlandse musea – in onder meer Londen, Berlijn en Parijs – opgenomen.

Gebruikers vinden in de app verder onder meer artikelen van de redactie van Museumtijdschrift, waaronder interviews, blogs en recensies.

- advertentie -

In de app kan ook gebladerd worden door inkijkexemplaren van Museumtijdschrift, een kunsttijdschrift dat wordt uitgegeven door WBOOKS. De app is te downloaden via Google Play en de App Store.

Neger in Oerwoud Jan Sluijters, (1915) - Foto: Centraal Museum Utrecht
Een van de werken waarvan de herkomst onduidelijk is - Allegorie op de gerechtelijke moord op Johan van Oldenbarneveldt, 1622 (Museum Het Prinsenhof)

[caption id="attachment_38127" align="alignleft" width="265"] www.musealeverwervingen.nl

In de Nederlandse museumcollecties bevinden zich 139 werken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: