Gratis applicatie Street Museum NL gelanceerd

Street Museum NL

Donderdag is in Amsterdam de nieuwe gratis mobiele applicatie Street Museum NL gelanceerd. Via de app kunnen op de telefoon meer dan duizend historische afbeeldingen uit de provincie Noord-Holland bekeken worden.

Wie de applicatie geïnstalleerd heeft kan de camera van de telefoon op een historische locatie richten. De app herkent dan waar de gebruiker staat en toont vervolgens een beeld van vroeger in het beeld van nu. Via Twitter of e-mail kan men de historische afbeelding vervolgens delen met vrienden. En op op een Google Maps-kaart kan uitgezocht worden waar in de buurt nog meer historische beelden te ontdekken zijn.

Cultuurgedeputeerde Elvira Sweet:

- advertentie -

Noord-Holland is met het Street Museum een groot museum rijker, dat elke dag geopend is. Dit is een mooie manier om ons cultureel erfgoed echt voor iedereen toegankelijk te maken.De applicatie is sinds donderdag beschikbaar in de App Store en Android Market.

Street Museum NL is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief en bevat ruim duizend afbeeldingen uit de collecties van Amsterdam Museum, Helderse Historische Vereniging, Joods Historisch Museum, Marine Museum, Museum Hilversum, Noord-Hollands Archief, Provinciale Atlas Noord-Holland, Regionaal Archief Alkmaar, Scheepvaartmuseum, Singer Laren, Stadsarchief Amsterdam, Stedelijk Museum Alkmaar, Streekarchief Gooi en Vechtstreek, Verzetsmuseum, Waterlands Archief, Westfries Archief, Westfries Museum, Zaans Archief, Zaans Museum en diverse historische verenigingen.

Het overlijden werd donderdag op de website van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: