Gratis colleges Maarten van Rossem over kapitalisme

Maarten van Rossem – Foto: CC/Jos van Zetten

Historicus en politiek commentator Maarten van Rossem geeft vanaf volgende week een serie gratis colleges over het kapitalisme.

De colleges zijn in samenwerking met Home Academy georganiseerd door Studium Generale en worden gehouden in de aula van het academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

In drie colleges zal Van Rossem ingaan op de “opkomst en ondergang van het marktkapitalisme” en op zoek gaan naar een remedie tegen de financiële crisis.

- advertentie -Van Rossem publiceerde vorig jaar een boek rond dit thema: Kapitalisme zonder remmen

De colleges worden gehouden op de dinsdagen 14, 21 en 28 februari. De historicus zal tijdens deze avonden achtereenvolgens spreken over De Golden Years, Het ontstaan van het neoliberalisme en De kredietcrisis. De colleges zijn straks ook online te bekijken via de website van de Universiteit van Utrecht.

Doodle voor Charles DickensHet is dinsdag precies tweehonderd jaar…
Foto: MarinecomponentDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: