Gratis hoorcolleges Maarten van Rossem over WOI

Historicus Maarten van Rossem geeft in september twee gratis hoorcolleges over Nederland en de Eerste Wereldoorlog. De colleges zijn niet alleen in Utrecht te volgen. Ze worden ook live via internet uitgezonden.

De collegeserie is georganiseerd door Studium Generale. Maarten van Rossem staat in zijn colleges onder meer stil bij de Nederlandse neutraliteit en bij de één miljoen Belgische vluchtelingen die tijdens de Grote Oorlog naar ons land toekwamen. Studium Generale:

“De Grote Oorlog duurde van 1914 tot 1918 en ontwrichtte de bestaande Europese orde, zowel in politiek, economisch als cultureel opzicht. Hoe kon deze oorlog aan Nederland voorbijgaan? Wat betekent ze voor de huidige kaart van Europa? En wat leert kennis van toen ons over de politieke situatie nu, bijvoorbeeld in Oekraïne en op de Krim?”

De colleges worden gegeven op de dinsdagen 2 en 9 september (20:00 tot 22:00 uur) in de aula van het academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Bezoek voor meer informatie (en ter zijner tijd voor de livestreams) de website van Studium Generale.

Rijksmuseum organiseert Nacht van de Geschiedenis 2014

[caption id="attachment_43853" align="alignleft" width="265"] Rijksmuseum organiseert Nacht van de Geschiedenis 2014

Net als…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: