Gratis museumkaartje trekt niet meer jeugd

Kinderen in Paleis het Loo

Uit onderzoek van de Nederlandse Museumvereniging (NMV) blijkt dat van de klassen op basisscholen 61 procent minimaal één keer per jaar een museum bezoekt. De vereniging wil dit percentage de komende jaren fors opkrikken.

De NMV wil dat in 2015 zeker tachtig procent van de schoolklassen ten minste één keer per jaar een bezoek brengt aan een museum. Om dit doel te bereiken zullen er nog dit jaar verschillende initiatieven worden ontplooid. Zo komt er bijvoorbeeld een verkiezing voor de ‘Museumklas van het jaar’.De vereniging presenteert de onderzoeksresultaten maandag tijdens een symposium in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het onderzoek is een voortvloeisel uit plannen van het vorige kabinet om alle musea gratis toegankelijk te maken voor kinderen tot en met twaalf jaar.

- advertentie -

Volgens de vereniging zullen musea nauwelijks extra jeugd trekken als kinderen gratis kaartjes zouden krijgen. Als de musea toch meer jeugd willen trekken dan zullen ze het aanbod voor deze doelgroep aantrekkelijker moeten maken.

Ernst W. Veen - Foto: Herman van HeusdenErnst W.…
Reconstructie van de vloer in de Voorhal van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: