Grondwetloze dag in de Gevangenpoort

Pijnkelder in de Gevangenpoort - Foto: Kees Hageman

Pijnkelder in de Gevangenpoort – Foto: Kees Hageman

Op 29 maart viert Den Haag tijdens het Grondwetfestival dat de grondwet 200 jaar bestaat. Museum de Gevangenpoort laat op deze dag zien hoe het zou zijn als we geen grondwet zouden hebben.

In speciale rondleidingen komen figuren uit het duistere verleden van Holland tot leven. Het museum:

“Wie niet van onrechtvaardigheid houdt, kan misschien maar beter thuisblijven. Op hulp van een advocaat of een goede behandeling hoeven bezoekers op deze speciale dag ook niet te rekenen. Na de rondleiding kunnen bezoekers de grenzen opzoeken bij de presentatie Verboden Humor.”

Museum de Gevangenpoort is op 29 maart geopend van 11.00 tot 17.00 uur en die dag gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.gevangenpoort.nl

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
Atlas Ortelius 1597 - Het ScheepvaartmuseumBij Het Scheepvaartmuseum…
Barack Obama
Barack ObamaDe Amerikaanse president Barack Obama bezoekt volgende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: