Groningen investeert extra in kunst en cultuur

Groninger Museum – Foto: Ralph Richter © Groninger Museum

Terwijl zowel Rijk als provincie fors bezuinigen, steekt de gemeente Groningen de komende tijd juist extra geld in kunst en cultuur. De gemeente Groningen heeft dat deze week bekendgemaakt.

Voor de komende twee jaar trekt Groningen twee miljoen extra uit voor kunst- en cultuurinstellingen. Met dit geld wil de stad de instellingen in de gelegenheid stellen te veranderen.

Cultuurwethouder Ton Schroor:

- advertentie -De twee miljoen extra is voor de overbruggingsperiode van twee jaar naar ‘iets minder’. In die tijd moeten de instellingen veranderen, hun ondernemend vermogen versterken, hun inkomsten vergroten en hun positie in de stad verbeteren. Wij verwachten van instellingen die wij geld geven dat ze er een maatschappelijke prestatie tegenover zettten.

Het gemeentebestuur wil dat de kwaliteit van belangrijke instellingen als het Groninger Museum, De Oosterpoort en de Stadsschouwburg op peil blijft.

[caption id="attachment_16761" align="alignleft" width="265"]De zaak Coen - Foto: Westfries Museum

Bezoekers van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: