Groninger Museum komt met grote Rodin-tentoonstelling

Rodin – Genius at Work

In het Groninger Museum is eind dit jaar een grote tentoonstelling over de Franse beeldhouwer Auguste Rodin te zien. Met ruim 120 beelden en 20 werken op papier gaat het volgens het museum om de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland.

Auguste Rodin, gefotografeerd door Alvin Langdon Coburn, 1908

Auguste Rodin, gefotografeerd door Alvin Langdon Coburn, 1908

Auguste Rodin (1840-1917) wordt beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. Het Groninger Museum:

“In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf.”

De tentoonstelling, getiteld Rodin – Genius at Work, toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als ‘De Denker’ en ‘Balzac’, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die een idee geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Ook laat de tentoonstelling het werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals ‘De Kus’. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door het Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

- advertentie -

Rodin – Genius at Work is in Groningen te zien van 19 november 2016 tot en met 30 april 2017

Boek: Auguste Rodin

Aquarel van Adolf Hitler uit 1907 (Weidler)
Een veilinghuis in Neurenberg heeft zestien schilderijen geveild die gemaakt zouden zijn…
Anna Paulowna en Willem II - Jan Willem Pieneman (Tilburg, Stadsmuseum, collectie gemeente Tilburg)
Vlak na Valentijnsdag is het tweehonderd jaar geleden dat de Nederlandse prins…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: